De dirigent

Harry Koning
Harry Koning heeft in Zwolle en Maastricht piano, zang en opera studio gestudeerd, waarna hij ging werken aan de opera van Aachen. Eerst als lid van het Opera Koor en solist, en later als Repetitor, Studienleiter en Musikalische Leiter.
Hij verliet de opera en ging werken als musical director in de Duitse musicalwereld, voornamelijk in Mönchengladbach en Keulen, maar ook o.a. in Londen. Na een sabbatsjaar is hij gaan werken in de muziekeducatie en is nu directeur van het Ateliers Majeur Heerenveen.
 
Zijn adres:
Harry J. Koning
’t Sou 51
8721 EV Warns
 
Meer informatie over door hem uitgegeven muziek: www.choirmusic4free.com
 
 
Onze dirigent wordt bijgestaan door:
 

WILCO VELDKAMP
Wilco geboren op 4 mei 1983 is na een paar jaar afwezig te zijn geweest weer terug op het CMK Zwolle-nest als vaste begeleider. Hij is al van jongsaf gefascineerd door piano’s en orgels. Door ondermeer lessen van Harm Hoeve en Thijs Snoeijer is hij intussen een gerenommeerd begeleider in kerkdiensten en van diverse koren geworden. Mede door al die ervaring is hij ook al jaren onze betrouwbare 2e dirigent.

 

MARIEKE BASTIAAN

Sinds augustus  2019, doet ze  Marieke mee in ons team en bespeelt op haar geheel eigen wijze de viool. Intussen heeft ze al meerdere optreden achter de rug. Een aantal daarvan is te vinden op Youtube. Vandaar dat U vast en zeker veel meer van haar gaat horen!

 

JOHAN SMIT

Johan is al enige jaren onze steun en toeverlaat als het om begeleidend orgelspel gaat. Hij is van bijna alle muzikale markten thuis, hij is cum laude geslaagd voor de studie orgel aan het Conservatorium van Groningen, is cantor-organist in Meppel, begeleidt met grote regelmaat de zondagse kerkdienst in zijn woonplaats of elders en is dirigent van het Christelijk mannenkoor “De Dorpelwachters” in Wapenveld.

 

ELISABETH HAASE

Elisabeth is de cellist in ons gezelschap. Van jongs af aan is ze bezig met muziek. Voor zowel cello als voor piano heeft ze op de muziekschool haar D-diploma behaald. Nadien heeft haar muzikale ontwikkeling niet stil gestaan.   Momenteel studeert ze aan de VU in Amsterdam en volgt cellolessen bij Octavie Doster-La Londe in Amsterdam en heeft masterclasses gevolgd bij Lucia Swarts en Dale Henderson. Naast het onze is ze bij een aantal andere  koren en diverse ensembles betrokken.