De dirigent

JOHAN SMIT

Geboren op 3 februari 1992 in het prachtige Veluwse Wapenveld.                   Na zijn middelbareschooltijd in Apeldoorn, is hij begonnen aan een studie commerciĆ«le economie in Zwolle en ging vervolgens een jaar werken bij een bank. Omdat hij toch heel graag in de muziek wilde studeren, is hij nog naar het conservatorium gegaan en daar gestart met de opleiding schoolmuziek in Groningen, waar later de orgelstudie bij kwam.   Intussen deed hij daarbij ook nog de opleiding kerkmuziek aan het conservatorium in Utrecht.

Hij begeleidt sinds zijn vijftiende kerkdiensten in Wapenveld en omgeving en werd ook gevraagd om begeleider van een cantorij te worden. Via goede collega Wilco Veldkamp werd hij gevraagd om eens orgel te komen spelen bij dit koor het “CMK Zwolle”. Hij kwam voor een repetitie en is niet meer vertrokken en werd de vaste organist. Ruim tien jaar heeft hij het koor begeleid vanaf het orgel. Eind 2022 liet dirigent Harry Koning weten dat hij het koor ging verlaten. In de agenda van Johan was wat ruimte gekomen omdat hij had besloten met zijn werkzaamheden als dirigent bij “De Dorpelwachters” te stoppen. Vervolgens heeft hij aangegeven dat hij wel interesse had om te solliciteren als dirigent en zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Hij en wij zien er naar uit met elkaar aan de slag te gaan en we benieuwd welke wegen we met elkaar kunnen en willen bewandelen.

 
 
 
Onze dirigent wordt bijgestaan door:
 

WILCO VELDKAMP
Wilco geboren op 4 mei 1983 is na een paar jaar afwezig te zijn geweest weer terug op het CMK Zwolle-nest als vaste begeleider. Hij is al van jongsaf gefascineerd door piano’s en orgels. Door ondermeer lessen van Harm Hoeve en Thijs Snoeijer is hij intussen een gerenommeerd begeleider in kerkdiensten en van diverse koren geworden. Mede door al die ervaring is hij ook al jaren onze betrouwbare 2e dirigent.

 

MARIEKE BASTIAAN

Sinds augustus  2019, doet ze  Marieke mee in ons team en bespeelt op haar geheel eigen wijze de viool. Intussen heeft ze al meerdere optreden achter de rug. Een aantal daarvan is te vinden op Youtube. Vandaar dat U vast en zeker veel meer van haar gaat horen!

 

ELISABETH HAASE

Elisabeth is de cellist in ons gezelschap. Van jongs af aan is ze bezig met muziek. Voor zowel cello als voor piano heeft ze op de muziekschool haar D-diploma behaald. Nadien heeft haar muzikale ontwikkeling niet stil gestaan.   Momenteel studeert ze aan de VU in Amsterdam en volgt cellolessen bij Octavie Doster-La Londe in Amsterdam en heeft masterclasses gevolgd bij Lucia Swarts en Dale Henderson. Naast het onze is ze bij een aantal andere  koren en diverse ensembles betrokken.

HISTORIE

Ons koor heeft in de loop der jaren met een aantal dirigenten mogen werken. We kunnen wel stellen dat onze vorige dirigent Harry Koning heel bepalend is geweest voor de kwaliteit en het repertoire van het koor. We kijken terug op een 17 jaar durende, zeer prettige samenwerking.

Harry Koning
 
Zijn adres is nog steeds:
Harry J. Koning
’t Sou 51
8721 EV Warns
 
Meer informatie over door hem uitgegeven muziek: www.choirmusic4free.com